Wonen in de wijk / buurt Herewegbuurt in Groningen

Over de wijk / buurt Herewegbuurt in Groningen

De Herewegbuurt is een buurt in de stad Groningen. De buurt vormt onderdeel van de wijk Herewegwijk en Helpman. De buurt ligt ten zuiden van de spoorlijn Groningen-Assen, en ten noorden van de zuidelijke ringweg. Ten westen grenst de buurt aan de Rivierenbuurt. Samen met de Rivierenbuurt wordt de Herewegbuurt ook wel de Herewegwijk genoemd.

De buurt bestaat uit twee subbuurten: De Herewegbuurt-Oost aan oostzijde van de Hereweg en de Davidstraatbuurt aan westzijde van de Hereweg. De Davidstraatbuurt (vroeger ook wel Davidstraatkwartier) wordt van de Rivierenbuurt gescheiden door de Vechtstraat in het zuiden en de Achterweg in het westen. Informeel wordt de Davidstraatbuurt vaak gezien als onderdeel van de Rivierenbuurt.

In de Davidstraatbuurt bevinden zich onder andere het GR-ID (vroegere Grafisch Museum) en het gebouw Rivierenstede (op de zuidwestgrens met de Rivierenbuurt). In de Herewegbuurt-Oost bevinden zich onder andere de Scholtenskoepel, de wooncomplexen Heerepoort en Herehof en het gebouw van de GGZ (PsyQ).